Materialen

Onze eigen ontwerpen worden rechtstreeks in eigen atelier vervaardigd. Deze manier van werken biedt een grote flexibiliteit . Op vraag van de klant kunnen we diverse materiaalsoorten aan:

Hout

FSC® Cloeziana:

Lange levensduur

De hoge natuurlijke duurzaamheid in grond en water toepassingen maken van Cloeziana een goed alternatief voor andere (sub-)tropische hardhoutsoorten en voor staal of kunststof. Producten van Cloeziana voldoen aan de eisen van duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het kernhout nog goed is na meer de 25 jaar in contact met de grond. Daarnaast is het hout ook bestendig tegen paalworm zodat het zonder problemen kan worden toegepast voor o.a. speeltoestellen.

Sterk materiaal
Een kaarsrechte stam, cilindrische vorm, nauwelijks zijtakken op de eerste 20 meter en weinig verloop (< 7 mm/m) maken deze soort geschikt voor toepassing als sterke contstructiepalen.

Duurzaam geproduceerd
Cloeziana wordt geproduceerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Counsil (FSC®). Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos komen uit verantwoord beheerd bos. Hiervoor moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificerende instanties.

Cloeziana

FSC® Robinia:

Lange levensduur

De hoge natuurlijke duurzaamheid maken van Robinia een goed alternatief voor (sub-)tropische hardhoutsoorten en voor staal of kunststof. Producten van Robinia voldoen aan de eisen van duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het kernhout nog goed is na meer de 25 jaar in contact met de grond.

Natuurlijke vorm
Door de natuurlijke groei van de bomen te volgen, krijgen de palen een speels uiterlijk. Deze avontuurlijke kronkelingen maken deze soort geschikt voor toepassing als sterke en fantasie prikkelende contstructiepalen.

Duurzaam geproduceerd
Robinia wordt geproduceerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Counsil (FSC®). Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos komen uit verantwoord beheerd bos. Hiervoor moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificerende instanties.

Robinia

PEFC Franse Eik:

De Franse eik staat bekend als een stevige en nobele hardhoutsoort en is de ideale houtsoort voor vele toepassingen waaronder meubels, afsluitingen, bijgebouwen en speeltoestellen. De houtsoort staat bekend om zijn zachte structuur, zijn lichte kleur en rechtlijnigheid. Bij Sablo werken we dan ook uitsluitend met hoogwaardige eik om aan de strengste eisen te kunnen voldoen.

Duurzaam
Franse eik heeft een duurzaamheidsklasse 2-3, dit betekent dat het kernhout nog goed is na meer de 15 jaar in contact met de grond.

Duurzaam geproduceerd
Onze Franse Eik wordt geproduceerd in overeenstemming met de regels van het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een PEFC-gecertificeerd bos komen uit verantwoord beheerd bos. Hiervoor moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificerende instanties.

Franse Eik

Metaal

De meest gebruikte metalen zijn roestvrij staal (RVS): spijltjes, glijbaan, ladder, brandweerstang, takels, ketting, vijzen, zift, …

RVS

Touwen

Onze touwen zijn staaldraad-verstevigd. De totale dikte van het touw is 16mm dik. De buitenkant bestaat uit Polyethyleen of Nylon en heeft 6 stalen kernen. Hierdoor zijn onze touwen uiterst duurzaam en enorm sterk. Doordat we de touwen in huis bewerken, kunnen wij al onze touwen op maat maken!

Touwen

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Google+