Nieuwsblad – 6 Oktober 2019

Nieuwsblad – 6 Oktober 2019

Speeltuin om te spelen maar ook om te revalideren

SINT-PIETERS-LEEUW – De kinderen in het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek kunnen vanaf nu spelen maar ook leren en revalideren in een eigen aangepaste speeltuin. Deze speeltuin is uniek in Vlaanderen en kostte zo’n 400.000 euro.

“In Inkendaal komen heel veel kidneren in behandeling. Sommigen zijn hier gehospitaliseerd, anderen komen dagelijks naar hier en combineren les volgen in onze revaklasjes met een medische opvolging en revalidatie. Deze geïntegreerde ziekenhuisschool is uniek in zijn soort in Vlaanderen”, aldus aggemeen directeur Sofie Blanquaert.

“Het is bij enkele zorgverleners en leerkechten dat in 2008 de idee voor een veilige speeltuimte voor onze kinderen groeide. het meost een tuin worden waar kinderen konden spelen, maar tegelijekrtijd ook konden leren en revalideren, buiten in openlucht. Plannen werden getekend door een therapeutische bril en steeds weer bijgestuurd maar ook financieel was de aanleg een uitdaging”, aldus Sofie Blancquaert. De speeltuin kostte uiteindelijk zo’n 400.000 euro. “Gelukkig stelde AGION, de dienst van het onderwijs, ons 300.000 euro ter beschikking. De rest kregen we samen via giften.”

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blide_04648141

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Google+