Het Brabants Dagblad 17-6-2017

Het Brabants Dagblad 17-6-2017

Groene Woud wordt Gouden Woud: kleine stukjes ‘goud’ verstopt in Liempde

LIEMPDE – In Liempde is de goudkoorts uitgebroken. Wie goed zoekt en zeeft kan in het dorp tegenwoordig kleine goudklompjes vinden, in totaal honderden kilo’s. Ze liggen verstopt in het water en tussen het zand van speelboerderij Het Gouden Woud aan de Hamsestraat, die woensdag in gebruik werd genomen.

De bestelde partij kleine zeven is nog niet geleverd, dus de eerste bezoekertjes kregen nog een flink formaat keukenzeef om de kleine, glinsterende korreltjes mee te verzamelen.

,,Dit is mijn ouderlijk huis. Vroeger stonden in deze stal de koeien en kalveren van mijn vader”, vertelt eigenaar en initiatiefnemer Wilco van den Biggelaar (43) uit Sint-Oedenrode. ,,Ik wilde altijd al iets leuks gaan doen voor en met kinderen. Toen ik nadacht over de vraag wat mijn eigen kinderen het allerleukst vinden en wat ik zelf vroeger het liefste deed, was het antwoord eigenlijk makkelijk. Kliederen met zand en water!”

Dus dat werd het uitgangspunt van Het Gouden Woud. ,,Omdat alles tegenwoordig een thema moet hebben, koos ik voor goud zoeken.” In zwembroek en bikini struinen de allerjongsten door het tien centimeter diepe water, terwijl de iets oudere kinderen geconcentreerd water oppompen of te zien of er iets in schittert. Het verzamelde goud wordt nauwkeurig gewogen. Is het genoeg? Dan is het in te wisselen voor een ijsje.

Bron: http://www.bd.nl/boxtel/groene-woud-wordt-gouden-woud-kleine-stukjes-goud-verstopt-in-liempde~a48367b2/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Google+